Fat Harry & The Fuzzy Licks

BOEKEN

AGENDA

Nog geen agenda items

Omschrijving

Contemporary blues is waarschijnlijk de beste omschrijving van de muziek van deze geroutineerde band uit Rotterdam

Deze laat zich namelijk niet rangschikken onder een bepaalde categorie. Het laatst verschenen album “Hard Lovin” Man” (Continental Records) staat bol van de diversiteit en en zelfgeschreven songs. Op het album zijn gastbijdragen van “The King Of Beale Street” Preston Shannon en Henry Oden op bas. 

Soms klinkt er funk, soul en rhythm & blues, om uiteindelijk weer terug te keren bij de old school blues. De binnen- en buitenlandse pers schreef met superlatieven.

Ook is de band niet onopgemerkt gebleven aan de andere kant van de oceaan.In 2007 verscheen het nummer “Drivin” Machine” op de sampler cd van het toonaangevende magazine “Big City Blues” en imponeerde Fat Harry’s spel in befaamde Chicago bluesclubs als Buddy Guy’s Legends en de Kingston Mines.

 

In 2009 was de cirkel rond toen Harry’s grootste muzikale invloed Joe Louis Walker het door Harry en zijn vrouw Denise geschreven nummer “Send You Back” coverde op zijn album “Between A Rock & The Blues”. Ook vroeg Joe hem meerdere malen rhythm gitaar te spelen tijdens optredens met zijn Amerikaanse band, maar ook maakte hij geregeld gebruik van de hele band.

 

Inmiddels is de band dan ook niet meer weg te denken uit de top van de vaderlandse blueswereld en een graag geziene gast op festivals en clubs.

Zo won in 2015 Jan de Ligt de Dutch Blues Award voor saxofonist en werd Fat Harry reeds twee maal genomineerd in de categorie gitarist.

Ook wordt de band vaak gevraagd door  andere gerenommeerde Amerikaanse artiesten om hen te begeleiden tijdens Europese toernees. De afgelopen jaren werd er samengewerkt met  o.a. wijlen Preston Shannon, Lurrie Bell, Rip Lee Pryor en Joey Gilmore.

Andere namen waar mee werd samengewerkt zijn; Craig Horton, Sax Gordon, John Primer en Henry Oden. Harry begeleidde met respectievelijk The Robbert Fossen Band en The Dynaflow, Chick Rodgers en Super Chikan.

Genoeg bereikt om terug te kijken op een mooie muzikale loopbaan zou je zeggen. Niets is echter minder waar. Fat Harry & The Fuzzy Licks blijft het vizier richten op de toekomst en is altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen.

In 2019 werd de band versterkt met Donald van der Goes op bas en Arjan van den Oever op keyboards. In deze line up staan er weer opnamesessies gepland voor het najaar. We keep you informed!

 

 

 

 

 

 

 

Eigen details

Duur optreden 90 minuten of 2 x 50
Geschikt voor Bedrijfsfeest, Festival, (Muziek-)café

Video

Genres

Comments