THE BLUES FEDERATION

BOEKEN

AGENDA

Nog geen agenda items

Omschrijving

De band speelt met heel veel toewijding, passie en diepgang en weet met zijn muziek én performance het publiek keer op keer zichtbaar te raken.

THE BLUES FEDERATION staat sinds 2005 op festivals en in clubs en theaters in Nederland (Ribs & Blues, BLUESinWIJK, IJsseljazz), Duitsland (Lehrter Blues, Rohter Bluestage), Zwitserland en België. Deelde het podium met onder meer Meena Cryle, Ana Popovic, Matt Scofield, Popa Chubby en Walter Trout. De band produceerde drie cd’s en behaalde diverse awards waaronder de Dutch National Blues Award (2010).

Na het overlijden in januari 2017 van frontvrouw Mariëlla Tirotto (de echtgenote van toetsenist Heins Greten), maakt THE BLUES FEDERATION een doorstart - op nadrukkelijke wens van Mariëlla.


Repertoire en stijl

Op het repertoire staan blueshits als ‘Aint no Sunshine’ (in de stijl van Sting) en ‘Whipping Post’ (à la Frank Zappa). Daarnaast speelt THE BLUES FEDERATION eigen nummers. Een interessante mix van dansbare, groovende nummers als ‘Don’t need no Doctor’ tot hartverscheurende ballads als ‘Confused Woman’s Blues’ (geschreven door onder meer Mariëlla Tirotto).


Bandleden

Daniëlla Eerhart
De Rotterdamse zangeres Daniëlla heeft een fantastische strot en zingt vanuit haar tenen. Ze is echt, integer, een podiumveteraan die het publiek tot in het diepste van zijn ziel weet te raken. Haar geheel eigen vertolking van een ballad als ‘Stormy Monday’ gaat door merg en been. En doet zelfs haar eigen bandleden steil achterover slaan van verbazing. Daarnaast kan ze het publiek ook entertainen met haar charmante performance.

Loek van der Knaap
Gitarist Loek van der Knaap is een sterke persoonlijkheid op de bühne en weet het publiek steeds te verbazen met zijn indrukwekkende solo’s en energieke, expressieve uitstraling bij live-optredens. In een aantal songs verzorgt hij ook de backing-vocals. Binnen THE BLUES FEDERATION heeft Loek tevens de muzikale regie. Naast de federation speelt hij met de legendarische bluesrockband Livin’Blues Experience in binnen- en buitenland.

Heins Greten
Toetsenist Heins Greten speelt zowel Hammond als stage piano. Zijn favoriete instrument is echter een oude 88 toetsen Fender Rhodes die hij alleen meeneemt naar de grotere podia. Zijn handelsmerk zijn bloedmooie melancholieke akkoorden waarbij hij de gehele band uit zijn comfortzone brengt, afgewisseld met creatieve solo’s.

Arno Hagemans
Bassist Arno Hagemans heeft als motto: ‘Zonder groove, geen muziek’. Hij is allround bassist die het liefst funk, blues, soul, latinjazz en wereldmuziek speelt. Doet dat vol overtuiging in dienst van de band, maar zijn spel blijft allesbehalve op de achtergrond.

John Kakiay
Drummer John Kakiay vormt de andere schakel van de ritmetandem. Zijn stevige, soms subtiele, maar vooral ook speelse en ontspannen spel, zorgt voor een solide basis. Een rots in de branding die swingt en groovet, ongeacht hij solo speelt of samen met de band.

 
 
Onderscheidingen
- Winner Dutch National Blues Award 2010
- Best European Blues Rock Album 2011 : Dare to stand out (Blues Underground Network)
- Nr. 5 in the category Electric ...Blues International 2011: Dare to stand out (Wasser-prawda.de)
- Overseas Act of the Year 2013 (The Jason Elliott Show, Phoenix 96.7FM; programmer Hebden Bridge Blues Festival)
 
Bookings Agency
BTM Livemusic Entertainment
Tel / WhatsApp +31 6 19 399 308
boekingen@btmlivemusic.nl

Eigen details

Geschikt voor Festival, (Muziek-)café

Video

Genres

Comments