Van Dyck Inc

BOEKEN

AGENDA

Nog geen agenda items

Omschrijving

Tijdens een Jamsessie ontmoetten twee Hamburgse gitaristen elkaar in een Bremer Blues Bar. Het was hun eerste ontmoeting, nu ruim 35 jaar geleden. Daar kwamen ze een Nederlandse Drummer en zanger tegen die op zoek was naar nieuwe contacten in Duitsland.

Niemand kon voorzien op het moment dat dit evenement bekende bands als "Backstreet Blues Band" en "JJ & The Shuffle Kings" zou brengen, die jarenlang de podia in binnen- en buitenland op zijn kop zette. Dertig jaar, talloze optredens en veel cd's later zijn muzikanten uit de oorspronkelijke bands herenigd om hun eigen stijl van muziek tot leven te brengen met al hun ervaring. Off the beaten blues tracks, VAN DYCK INC.

Stijlvol en natuurlijk een mix van shuffle, swing, tweederangs ritmes en ballades, waarvoor het woord "Americana" is uitgevonden. Live is de zes muzikanten van VAN DYCK INC. om de nauwe connectie met hun muziek en het blinde begrip onder elkaar op te merken. Eigen composities en arrangementen van haar favoriete nummers, zoals Van Morrison, Ry Cooder, John Hiatt of Little Feat, worden op competente wijze gepresenteerd met een geluid dat zelden wordt gehoord van Duitse bands. De muziek van VAN DYCK INC. handgemaakt - ze hebben geen technische trucs en effecten nodig om het publiek te betrekken: 

 

Eigen details

Duur optreden Maximaal 3 sets á 45 minuten
Geschikt voor Bruiloft, Bedrijfsfeest, Festival, (Muziek-)café

Video

Genres

Comments