Boots

BOEKEN

AGENDA

Nog geen agenda items

Omschrijving

Hollandse Nieuwe!

Muziek maken is onze passie en wij geloven in de kracht van muziek in onze moerstaal. We zijn er van overtuigd dat popmuziek in het Nederlands mensen meer raakt dan in een andere taal. We willen dan ook een boost geven aan de status quo van de Nederpop en bouwen voort op het werk van onze helden uit de Nederpop-geschiedenis. Onze originele Nederlandstalige -en soms Friese- nummers komen recht uit ons hart en op ambachtelijke wijze tot stand. 

Onze muziek komt voort uit een mengeling van stedelijke- en plattelandsinvloeden. Dat we juist ontstaan zijn in de beat-stad Den Haag en een Friese leadzanger hebben zal dan ook geen toeval zijn. We spelen voor ons eigen plezier en die van het publiek. We streven naar sfeer, gezelligheid en een swingend publiek en zorgen dan ook altijd voor de vrolijke noot!

BOOTS staat garant voor een stevige portie Nederrock/pop, waar echter ook het gevoelige lied niet ontbreekt. De band is in 2016 opgericht door vijf doorgewinterde muzikanten rondom de Fries/Haagse leadzanger Gerben Bootsma.

BOOTS heeft een eigentijdse, melodieuze sound en is niet snel te vergelijken met andere Nederlandstalige bands. De sound is geïnspireerd op een mengeling van Amerikaanse, Nederlandse en Friese rockbands. De band heeft daarmee een geheel eigen stijl ontwikkeld met, goed in het gehoor liggende, “catchy” nummers.

BOOTS is:

Rob Boshuijzen (drums), Martin Hendriks (sologitaar/backing vocals), Johan Schippers (sologitaar/backing vocals), David Guurink (basgitaar) en Gerben Bootsma (leadzang/slaggitaar).

Eigen details

Duur optreden 3 sets á 45 minuten
Geschikt voor Bruiloft, Bedrijfsfeest, Festival, (Muziek-)café

Video

Genres

Comments