Rosy Pereira

Omschrijving

Rosy Pereira werd geboren op 23 augustus 1951 in Jakarta (Indonesia) als Hedy-Sylvia (Baby) Pereira, de jongste telg uit een nest van 3 kinderen van moeder Hett...y Felicitas Loth en vader Coy Pereira, die in Nederland meer dan 40 jaar deel uit maakte als Hawaíían -Steelguitarist van de legendarische ‘Kilima Hawaííans’. De familie Pereira meerde op 29 februari 1960 met het passagierschip “De Waterman” in Nederland aan en herenigde zich met de rest van de muzikale familie Pereira, die al eerder in Nederland waren. Vanzelfsprekend werd er in de huiskamer alleen maar gemusiceerd en gewerkt aan een groot repertoire, terwijl moeder Hetty met de tantes in de keuken stonden; eten hoort erbij en muziek maakt nu eenmaal ook hongerig.

Nog geen 14 lentes jong formeerde ze samen met broer Richard haar eigen soulband Objection en repeteren werd dan gedaan in de grote schuur van de familie, want de buren waren onderhand toch al gewend aan de herrie(!) die de jongelui konden maken. Al snel wonnen ze een paar talentenjachten en stond de band in het voorprogramma van Pink Floyd in de Rotterdamse Doelen.
 
Objection moest vaak vrij van school vragen om ’swoendags in N.C.R.V’s live-uitzending Jeugdland van Eddy Becker op te treden en zo kreeg de band ook steeds meer een bekende naam. Twee jaar later werd Rosy, die destijds Baby May heette, gevraagd om als vaste zangeres te zingen bij de Belgische band Bobby Setter en ook bij de big band van orkestleider Jean Jacques die er tevens voor zorgde dat er televisie-uitzendingen plaats vonden voor de BRT samen met het Groot BRT Orkest o.l.v. dirigent Francis Bay.
Haar eerste single “Serenade To Summertime”, toen was ze 18 jaar, werd in Parijs opgenomen en geproduceerd door José Bartell en Jean-Claude Petit, onder de label Barclay.

Hetzelfde jaar in ’69 schitterde ze in de (Amerikaanse) musical ‘The Last Days Of Isaac’, die in het Vlaams (De Laatste Dagen Van Isaac) èn in het Frans (Les Derniers Jours d’Isaac) in Le Theatre DeLa Monnaie (Muntschouwburg) in Brussel werd opgevoerd. In 1970 vertegenwoordigde ze Zweden op het songfestival voor het ‘Gouden Orpheus’ in Slantchev Briag in Bulgarije.

Haar broer Richard, die als technicus bij de NOS werkte, zorgde er voor dat ze in kontakt kwam met Charlie Nederpelt (+) en heeft ze met VARA’s dansorkest vele radio-uitzendingen gemaakt bij de VARA en ook met het combo van Henk Westrus. Toen ze door Herman Stok werd gevraagd voor een interview in zijn populaire radioprogramma ZI, werd haar naam door velen gefluisterd in de wandelgangen van het NOS-complex en uiteraard volgden programma’s zoals Muzikaal Onthaal met Metropool Orkest o.l.v. Rogier van Otterloo (+) en Van Twaalf tot Twee van Hans van Willigenburg en Met Liedjes Het Land In.  Ook heeft ze veel koortjeswerk neergezet met en voor o.a. Hans Vermeulen, Bart vd Laar, Peter Schön, Jack Jersey etc. Het was in 1975: de Belgische band The Top Hits, waar Baby May regelmatig bij zong, die een cassettebandje van haar radio-uitzendingen en live optredens naar Andres stuurde toen Sandra en Andres uit elkaar gingen en voor ze het besfte, was ze al voor de leeuwen gegooid in de Nederlandse showbizz. Binnen 9 weken werd de LP ‘My Love’ goud en meerdere successen volgden. Na 31/2 jaar ging het duo uit elkaar en Rosy ging op solo-tour, terwijl Andres met Debbie verder ging. Met Peter Schön nam ze”nog It’s Ok For Me op en deed ze nog aan 3 aflevering mee van Eddy Becker's quizprogramma 'Kwistig Met Muziek'.
 
In 1979 wilde ze even een rustpauze in haar carrière inlassen omdat ze naar een gezin verlangde. In 1982 werd haar geluk compleet: dochter Shakira werd geboren en het jaar daarop kondigde zoon Romano zich aan. Voor iedereen leek het of ze van de aardbodem was verdwenen, maar het tegendeel is waar ..... op de achtergrond zette ze zich in voor workshops, componeren en produceren en bleef haar optredens in Duitsland doen. ROSY: ‘Music is my first and my last, my passion”

Eigen details

Duur optreden Max: 2 X 50 minuten
Geschikt voor Bruiloft, Bedrijfsfeest, Festival, (Muziek-)café

Video

Genres

Comments